onsdag 14 november 2012

sånt jag missat berätta.

 
Sedan undefär två månader tillbaka har jag varit vegetarian. Och jag rent av totalt helt fullt ut älskar det. Jag längtar mer till maten, blir lättare mätt och känner att jag tuggar i mig mer fräscha & nyttiga portioner. Det tål att tilläggas att jag absolut fortfarande är för kötträtter och lovar härmed att inte peka med moralpinnen mot er så fort ni slänger upp en kossa eller kyckling på er tallrik. Jag har valt att bli vegetarian för att jag vill testa på det, inte för att vända om varenda människa i min närhet. Hur länge jag kommer hålla på har jag ingen aning om. Men just nu älskar jag det och det är väl så jag kommer fortsätta fram tills något ändras. 

Jag fick äran att hålla i en kaffekurs på Nobelgymnasiet där vi pratade om allt från kaffets historia och kryddor till kaffemaskinens olika knappar och vilken kaffedrink som är populärast i Spanien.

Och på tala om Spanien bestämde sig hela vår familj för att resa just dit under fem dagar. Tyvärr hann vi mest frysafrysafrysa, springa från iskalla vågor som ibland tycktes nå upp till axelhöjd och besöka alla liknande turistaffärer flera gånger om, med turisttröjor och handdukar, flera hyllor likörer och absintflaskor plus lite ramar och dansande flamencodockor. Vi fick i alla fall en soldag men bestämde oss ganska snabbt för att aldrig mer åka på semester där man knappt klarar av att gå utanför dörren utan långbyxor och tjocktröja. Spanien, rekommenderat under säsongsperiod och inte efter.

Jag jobbar kvar på Harrys där jag, under varannan helg, städar upp efter alla kalasfyllda värmlänningar. Det tar oftast mellan sina 7-9 timmar, beroende på hur festligt det varit. Mitt rekord ligger hittills på en tolv timmarsstädning vilket absolut fick min kropp att längta efter en varm dusch och lite vilosömn. En kväll efter ett städpass hittade jag den här skylten utanför. Hoppas att så många som möjligt hann se den. 

Lite annat nytt på jobbfronten: under december månad ska jag jobba på en av mina drömarbetsplatser, dvs Kardemumma. Där säljer man hundratals hekto te och kaffe, många påsar chokladpraliner och ibland en eller annan strut kola. Det kommer bli så otroligt mysigt, kom gärna förbi och hälsa på!

Annat otroligt tjusigt är att min bror blivit värsta största Gleeken. Så vi försöker kolla igenom hela serien så ofta vi kan. Han har också börjat måla. Oftast blir det figurer från tv-spelsvärlden. Han är hur duktig som helst.

3 kommentarer:

Hedvig sa...

Åh, har saknat din blogg! Hoppas du börjar skriva lite oftare nu :)

olga sa...

mmm ditt livv verkar såå najs!! jag har också rätt nyligen blivit veggi, jaa det är verkligen trevligt. man tänker mer på va man äter och så. krami

nothing little more sa...

Komenterar verkligen aldrig bloggar så det här känns ju superlustigt, men måste bara säga att jag gillar hur du tänker när det kommer till att vara vegetarian! Har själv precis bestämt mig för att verkligen dra ner på att äta kött - och det har slutat med att jag i stort sätt inte äter det alls. Finns så himla bra alternativ och köttindustrin som den ser ut idag är enligt mig ofta oacceptabel. Sen får alla andra tänka hur de vill, det är ju inte ens egna ensak.

octobertwentythird.blogspot.com