torsdag 27 december 2012

Kardemumma.

Hej, tjenixen och godkväll! Hoppas det står helt jävla jättemycket vackert till med er. Jag befinner mig på Herrhagen, i den där lånade lägenheten ni vet. Jag har kommit att trivas så otroligt mycket och skulle helst av allt bara vilja flytta vidare till den där riktiga lägenheten som bara jag bestämmer över. Blir rent av överlycklig och alldeles väckt till liv av att bo så här, helt vuxet själv och befriande. Med en egen koja blir livet bra mycket häftigare, även om det innebär fler viktiga inköp så som mat och hyra. Men visst skulle det vara värt det?

I övrigt jobbar jag som tusan på Kardemumma. Och som jag trivs! Älskar varje dag bakom disken där jag går bland enorma teburkar och kaffemalare. Jag älskar kundkontakten och stunder då dom verkligen frågar om MIN expertis, vad just jag skulle köpa fixa trixa handla och överraska just min käraste med. Nu ska ni få höra om några fantastiska människor jag fått äran att hjälpa:


Ung man, 30, letar julklapp till sin flickväns mormor. Han var aningen nervös eftersom att denna jul skulle komma att bli den allra första med den nya fina utökade familjen. Vi såg till att läsa oss in på all skojig information om vilka kaffesorter som skulle tänkas passa. Det slutade i ett kaffe från Kenya med beteckningen "AA" på, vilket i sin tur betyder "Kenyas bästa kaffesort", vi blev båda säkra på att han under årets julafton skulle komma att få lite extra pluspoäng runt granen!

Pojke, 12, går ifrån sin kompisgrupp som alla väntar på utsidan. Med ganska säkra steg kommer han fram till mig och frågar: "vet du något man kan köpa till en tjej?". Jag drog på min tuffa expertismask och tipsade om alla möjliga ting, frågade om den här tjejen var mer en kaffetjej eller chokladtjej. Flickan visade sig vara i samma ålder och därför skulle det nog sitta fint med någon gullig chokladsort. Innerst inne var jag smält av all kärleksvärme och mitt hjärta fick knappt plats bakom revbenen. Det slutade i en mjölkchoklad med texten "I Love You" på. Detta kan ha varit något av det allra bästa jag fått vara med om. När vi var klara fick jag raskt ta hand om kunden bakom och sätta tankarna på dennes önskemål för att då inte tåras upp av all enorm gullighet som just spridit sig i butiken.


Flicka, 5, är med sin pappa när dom letar efter ett gott te till sin mamma. När vi tre tillsammans står vid Kusmi-hyllan, dvs den där lite finare och dyrare tesorten som vilar i en lite tjusigare plåtburk, lyckas flickan lyssna uppmärksammat på mig när jag pekar på ett te med chokladsmak. Under si så där 60 sekunder viskar flickan till sin pappa i omgångar om just den där tesmaken med CHOKLAD, att det precis är den dom borde införskaffa till hennes mamma, inget annat. När pappan sedan inte verkar ha lyssnat noga nog på sin dotter ser hon till att vända sig på egen hand till mig och konstaterar rätt vuxet; "jag tror att vi båda nöjer oss med chokladteet, tack"

Kvinna, 70, ville vara så långt från besvärlig som möjligt, speciellt nu när julhandlen härjade rejält! När vi skrivit in alla hennes varor på kassan frågar jag om det kanske skulle kännas fint med en inpackning. Ni vet, så har man den biten gjord! I omgångar säger hon vänligt "nej" med stora leenden och berättar att inte ska väl du göra något sånt under all stress som pågår. När jag förklarat för kvinnan att jag väldigt gärna packar in varorna och sen knyter något charmigt litet snöre omkring fäster hon blicken vänligt i mina ögon och säger sakta "... Ängel! Det är verkligen du det"

Som sagt, på Kardemumma trivs jag helt utomordentligt! Att få gå till ett jobb med finaste känslan i magen, ha hand om så mycket gott kaffe och väga upp så himla många mysiga tesmaker i påsar till kunder... Ah, låt oss säga att jag aldrig vill lämna Kardemummas yttepyttelilla butik!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt fina små berättelser allihopa. Börjar typ lipa av sista!

Julia sa...

Amen alltså fy fan vad bra! Såg dig där när jag var hemma sist men var i vanlig julstress så tittade in. Men log stort för du såg så glad ut! Åh fortsätt blogga nu Amanda :)

Hanna Ek sa...

Oj nu har jag läst din blogg en stund och känner mig lite hemma. =händer aldrig. kram

Anonym sa...

så himla fint!