torsdag 4 mars 2010

alkoholdebuten tamigtusan

just det. igår när jag fyllde år så gjorde jag även min alkoholdebut. för första gången. ni som känner mig vet att jag aldrig druckit alkohol någon gång. aldrig. inte ens en halv gång. så att fylla arton kändes för mig ganska speciellt.

när klockan slagit 18.01 så stod jag där med ett glas cider, upphällt tre cm i höjd. dock tog det mig hela 40 minuter innan jag smakade (som egentligen var en droppe på läppen som jag råkade smaka på med tungan). cidern var god och lättdrucken. hade inte direkt några andra förväntningar.

till maten var det premiär för både rött och vitt vin. och det här var viktigt att jag tyckte om. annars kunde jag bara slänga planerna för sommaren, med takfester och alfapetkvällar med rödvin. dock blev resultatet negativt. både rött och vitt vin var nog något av det äckligaste jag någonsin druckit i hela mitt liv. båda var sura, starka och beska samtidigt, med en svidande känsla. uh!

Efter ett tag plockade vi fram en Heiniken, en Mariestad, en ny cider och ett glas Rosévin. Jag kickade igång med Heiniken - smakade helt ok. Blev dock äckligare och äckligare för varje klunk.
Tog tag i Mariestaden. Mycket godare. Fast den smakade inte gott om jag drack den snabbt. Så, med små klunkar jobbade jag i mig hela flaskan.
Cidern var som sagt lättdrucken och bland det godaste i mitt liv. ATTANS vad gott det var.
Rosévinet var dock lika äckligt som rött och vitt. Så där flög planerna om sommaren bort. Planerna om att sitta med vänner i Göteborgs parker med Rosévin och Sinatra i bakgrunden. Får väl byta ut vinet mot något annat istället.

Allt detta resulterade i följande: Huvudet kändes allt lättare och lättare, ögonen fick en stickande känsla och jag började skratta åt småsaker som inte alls var roliga egentligen. Jag menar, jag skrattade så att jag grät. Sedan fick jag det förklarat för mig att jag skrev lite fel på msn till folk. Ursäkta mig. Hehe.

Imorgon kommer som sagt släkten hit för att sjunga lite. Kanske ge ut ett och annat paket eller kuvert. Vi bjuder på pasta, vin och muffins. Jag har redan laddat med den här fantastiska listan! Sedan på lördag debuterar jag med mitt första krogbesök.

1 kommentar:

K-L sa...

Haha Jaa Amanda du har varit ett änglabarn! haha inte smakat en droppe!