tisdag 18 januari 2011

om gud och så.

efter att ha suttit uppe till 0400 inatt med min kära filosofitenta kom jag och tänka på en grej. om Gud och så. jag tror att det är bra att vi inte har någon aning om ifall Gud existerar eller inte. om det plötsligt skulle börja komma fram massvis med dödssäkra bevis för att Han inte existerar så skulle många extremt troende kollapsa av sorg. känna att livet inte är värt någonting eller att världen känns som ett enda stort skämt. det skulle mest säkerligen bli ganska många hopp från broar och framför tåg. och vad ledsna dom skulle vara.

det är högst mycket bättre att människor är glada och att vi därmed fortsätter att leva i den uttjatade okunskapen angående den högre maktens existens.

1 kommentar:

sunshine sa...

det är kanske sant som du skriver att många skulle dö av sorg men samtidigt funderar jag om människan skulle kanske uppskatta livet mycket mer om det inte finns något "liv efter döden". kanske respektera och vara snällare mot varandra eftersom man verkligen vill ta vara på den lilla tiden man har som levande... aja, det är kanske önsketänkande bara. :)

ha en bra dag!