måndag 25 juli 2011

filmscener.

Varning: Inlägget kommer innehålla enstaka spoilers kring kalasbra filmer.
Jag känner mig ganska säker på att inte en enda kotte missat mitt tokiga och kärleksfyllda intresse för film. Jag avgudar min stora ikeahylla som rätt så ofta fylls på med nya filmfodral. Tror jag räknade en gång. Hamnade över 150 stycken. Dock finns det några guldscener som man aldrig kan få nog av. Ni vet, precis sådana filmscener som automatiskt hittar sig en plats i hjärtat som dom aldrig verkar vilja lämna. Ibland vet man precis varför och ibland har man ingen aning om orsaken bakom. Här har ni några av mina favoritscener (ps: berätta gärna för mig om någon favoritscen ni sparat i ert hjärta):


"Tiny Dancer Scene" från Almost Famous
Just den här scenen brukar falla dom flesta i smaken. Det är något med den som gör att hela jag ryser. På ben, armar, nacke och längst med hela ryggraden. Och i slutet när Penny svarar på Williams fråga med ett "You are home"... kan inte förklara. Jag bara älskar det, rakt igenom.


"All You Need Is Love" från Across The Universe
Slutscenen i musikalen som är fylld på låtar från The Beatles. Den är bara bra, så bra. Och i slutet när Jude tittar på Lucy på andra sidan och fäller några tårar så kan jag inte låta bli att må så där töntigt bra som jag lyckas göra vid varenda chick flick jag ser.


"Let The Sun Shine" från Hair
Slutscenen från min absoluta favoritfilm. Det är bland det hemskaste, värsta och sorgligaste jag någonsin bevittnat från en tv-skärm & jag gick omkring i en vecka efter jag sett den för första gången som lite halvt deprimerad 12-åring. Därefter följde en mindre dröm om att fläta håret i massa småflätor, köpa utsvängda jeans och demonstrera för världsfred med mina kommande hippievänner.


"Let's Get It On" från High Fidelity
High Fidelity är en film fylld av vinylskivor, kärlek och John Cusack. Och när Jack Black briljerar framför micken med Marvin Gayes storlåt så kan man bara inte ogilla det.


"Try A Little Tenderness" från Pretty In Pink.
Jag älskar Otis Redding. Han är en av mina absoluta favoriter när det kommer till musikmakare. Och när jag såg 'Pretty In Pink' för första gången, då John Cryer rusar in i vinylaffären för att helt enkelt rocka sockorna av varenda filmtittare genom att mima omkring till Otis vackra toner... ja, då kan man bara inte göra annat än att spola tillbaka, om och om igen!


"Qui-Gon Jinn And Obi-Wan Kenobi vs. Darth Maul" från Star Wars Episode I.
När min absoluta favoritjedi faller mot golvet efter att Darth Maul träffat honom med ljussabeln mitt i magen, ja då jäklar kan jag gång på gång intyga att det är bland det sorgligaste sett i filmvärlden!


"Mark's Speech To Bridget" från Bridget Jones Diary.
Dags att bli lite brudig igen. Bridget Jones Diary har jag sett över 2000 gånger, minst (som jag också nämnt tidigare). Det är lätt en favoritfilm. Och när Mark stoppar Bridget efter en middag för att förklara att han nog tycker om henne precis som hon är så kan jag inte låta bli att bli alldeles 'OIDFD!!!E!?"DKKDKS!!!' i kroppen. Tokälskar det och ska nog se filmen lite senare inatt.


"The Breaking of the Fellowship" från The Fellowship of the Ring.
Behövs ingen förklaring. Scenen är galen och Sam är trilogins riktiga hjälte.

3 kommentarer:

ellen sa...

åh vad fina. En av de få filmer jag gråter till är Sagan om ringen: Konungens återkomst. När Frodo seglar iväg på slutet och säger hejdå till Sam, http://www.youtube.com/watch?v=Q80NHbxj2v8&feature=related . Så himla fin, en annan favorit är http://www.youtube.com/watch?v=KhQ2Mb_Xa7Y , fransk 60-tals musikalfilm när den är som vackrast. Färgerna, skådespelarna, sången, sorgen, sättet de glider nedför gatan på :)

linnea sa...

Din filmsmak är fucking exquisite.
Din blogg är fucking exquisite.
Båda två faktiskt!

Tack för att du gör världen lite finare.

Nathalie sa...

På tok för fint