måndag 22 september 2014

höstmåndag.vilken dag är det idag?
en förjäkla höstfylld måndag.

vad ska du göra ikväll? 
Har en säker plan på pizzabeställning samtidigt som pluggandet fortsätter kring Skolans Historia, vågar knappt gissa på hur många sidor jag är uppe i... men det är många. Tur för mig att det är intressant i alla fall!

säg två bra uttryck?
"en sån rackare" och "med glimten i ögat".

om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Jag och Kim vaknar bredvid varandra, precis så där i lagom tid för "sovmorgon/hela dagen kvar". Vi ligger kvar under täcket länge bara för att vänta med dagen litelitelite till. Vi går upp och käkar rostbröd med vegetarisk skagenröra. Och kokkaffe, åh så gott. Sen träffar vi folk vi tycker om på någon strand, gräsmatta eller varför inte ett lagom högt berg. Alla är där! Där dricker vi gott vin och pratar om allt vi orkar med! För det är sommar och då finns det alltid massvis att prata om.

Sen beger vi oss till affären där vi handlar ekoprylar till kvällens urtjusiga middagen som bara Kim kan få till så där speciellt magiskt. Vi käkar, skrattar och mår så bra. Och när klockan sprungit iväg ser vi till att springa mot en så där fantastiskt rolig födelsedagsfest, med vimplar & ballonger & vin & lycka & maskerad & dansdansdans. Sen ramlar vi hemåt hemåt hand i hand och känner oss världsbäst eftersom vi aldrig verkar bli mindre kära i varandra.

Vad blir du glad av att få höra att du är?
Folk kallar mig ofta "glad" vilket aldrig skulle vara fy skam. Kims syster har flera gånger bedömt mig som "sprudlande" vilket alltid gör mitt hjärta extra varmt. Och så fort Kim säger att jag är "vacker" kan jag ibland känna mig helt & hållet odödlig. Eller kunder som, när jag jobbat från butik till butik, nämner att jag är den man så gärna kommer tillbaka till för att handla mer... ja då mår jag otroligt fint i hela kroppen!

känsla, prick nu?
superdupersugen på pizza och film!

vem saknar du?
Min finaste familj. Mamma, pappa och Hampus. Vi ses så sällan och bor inte jättenära varandra. Eller, det krävs ju egentligen bara en länsbuss eller en längre cykeltur. Men vi har alla ofta så fullt upp... ibland löser vi det ändå. Och vi pratar i telefon jämt, så vi har alla tur. Dom är mina hjältar, skulle på pricken sluta fungera direkt utan dom.

något som är asbra att ha?
Blommor i fönstret, alltid. Oavsett kaos på köksbänk eller golv lyckas blommor i fönstret alltid rädda situationen lite. Jag föredrar gula blommor, ALLTID solrosor.

vad är du bra på?
Att konstant heja på andra och absolut hålla svåra hemlisar.

vad vill du ha?
Ett förjäkla spännande liv med överraskningar, glädjetjut och fina filurer att konstant lära känna.

vad tycker du är roligt?
Glada saker utan vidare planering men med massor av impuls som till och med ger pirr till tårna.

vad är du dålig på?
Tvätta. Det förblir mitt absolut värsta hatintresse.

vem är du kär i just nu?
Kim. Killen som alltid vill mysa och som lagar alla mina nya favoriträtter. Snubben som kallar mig vackrast i världen och som kommit med blommor till jobbet två gånger. Killen som då och då drar ner mig lite på jorden, även om jag kanske hellre svävar i det blå bara för att det är så förbaskat härligt. Han är stark, känslig och ljuvligt knasig. Och han är min.

vad var det senaste du skrev i Word?
"Hans begrepp om en gemensam bottenskola gällde en grundskola där eleverna skulle känna total samexistens med varandra", en mening ur en större massa gällande Fridtjuv Berg och hans bästa idéer om skolan för längelängelänge sedan.

vad lyssnar du mest på nu för tiden?
Det har kommit att bli en blandning av Bob Marley och Elvis, och självklart den alltid lika viktiga blandningen av låtar ur varje favoritmusikal!

1 kommentar:

Carina Petersson sa...

Underbara underbara Amanda bus! Du är en sån fantastisk filur, själ och människa <3 . jag älskar dej <3/Mormor