onsdag 1 december 2010

mina syskon.


Den enda bilden som jag verkar ha på min bror, över internet. Flickan är vår kusin för övrigt.

dag 09: mina syskon.
Jag har ett syskon, en lillebror. Han är nio år gammal och heter Hampus Ove Puh. Valen av namn har en enkel förklaring; Hampus för att det är gulligt. Det låter så himla snällt. Sedan har vi Ove som vår farfar hette. Och Puh kommer efter världens snällaste björn.

Hampus är en av dom snällaste grabbarna. Lite halvt försiktig och tänker alltid före han gör något, till skillnad från hans syster som bara hoppar in i alla utmaningar och äventyr. Han är kompis med alla och tycker om varenda en. När han är på kramhumör så får man gärna ligga på hans arm. Det är bland det mysigaste som finns. Han älskar att bli masserad och att äta fiskpinnar. Och tv-spel, jisses. Just nu är det Tekken och Zelda som gäller. Varje dag.

När jag var nio år och blev storasyster för första gången, gick jag runt och lovade både mig själv och varenda omkringvandrande varelse att jag aldrig skulle bråka med Hampus. Aldrig. Vi skulle bli som världens bästa syskon. Alltid leka och alltid vara glada på varandra. Och det höll i sig, fram tills några år sedan. Jag vet inte vad som hände. Jag blev äldre. Han blev äldre. Nu bråkar vi med jämna mellanrum. Lite då och då. Men bara om småsaker. Fast det är ändå jobbigt. Och dumt. Varför har syskon så lätt för sig att starta bråk? Det är helt galet om man tänker på det. Om vänner bråkade så mycket om dom flesta syskonen gör, så skulle vartenda kompishalsband blivit kastade i sjön för länge sedan. Men jag älskar honom. Min lillebror, och världens bästa dessutom. Med sitt, ibland, lite för långa hår som kittlar honom på ögonlocken. Och med sina små och nästan osynliga fräknar, som gärna letar sig fram på sommaren. Jag är alldeles överlycklig över att jag har honom. För om jag tänker riktigt noga på att han inte skulle finnas, så kan jag knappt andas. Det ska bli kul att fortsätta växa upp, med honom strax efter. Jisses, jag älskar min bror mer än mig själv. Mer än någon annan. Han är världsbäst!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har världens absolut bästa barn! Älskar er mest! <3
Kram Mamma