måndag 15 augusti 2011

om stora och små drömmar.


Att tågluffa genom världens bästa städer med en väska på ryggen och min ukulele i handen, att få dela en öl eller två med Bob Dylan, att få testa på San Francisco med en egen lägenhet, att någon gång bjuda in okända grannar på pannkaksfrukost, att skicka flaskpost i den längsta älven och en dag få svar tillbaka & att lyckas skapa dokumentärfilmer som får publiken att må lite för fint i magen.


Att spela vinylskivor på en portabel vinylspelare i stans alla parker, att någon gång få lära mig att surfa på höga havsvågor, att dricka röda viner på franska balkonger, att dela ut tusentals kanelbullar helt gratis mitt på stadens gator, att köra omkring i en bubbla, en folkbuss eller en Firebird & att spela in gammal musik på extremt många kassettband.


Att någon gång hitta den där perfekta hängmattan som bara verkar finnas i filmer, att åka på roadtrips med fina vänner och äventyra nätterna långa, att resa iväg på en brädsemester bara för att kunna åka bräda i lite farligare backar, att odla min första solros, att tatuera en mustasch på mitt pekfinger & att besöka Pixar Studios, Universal Studios, Marvels högkvarter eller Comic Con.


Att få äga mitt egna flipperspel, att få hänga upp en lång tvättlina mellan mitt boende och en granne mittemot, att få bo på ett ställe där man kan beställa kinamat mitt på natten, att sitta på hustak och fundera över rymden, att få hålla mitt egna radioprogram om nätterna där jag bara skulle spela mysmusik från 1950-talet till 1970-talet & att fylla kylen med Nutella samt frysen med glasspaket.


Att ha en tuggimmiautomat i min hall, att få stå längst fram på en konsert med The Beatles, att träffa vilda schimpanser och ge dom lådor fyllda med bananer & tt köpa mig en riktigt Stormtrooperdräkt för att ställa i ett hörn. Att tillåta sig själv till att drömma om precis vad man vill känns fint. Vad har ni för spännande drömmar, stora som små?

7 kommentarer:

Anna sa...

Jag vil bli skådespelarinna. En som får spela i filmer, helst med Gary Oldman, Natalie Portman, Meryl Streep, Robert Downey Jr och Kathy Bates. Jag vil delta på Oscar utdelingen och kanske bli nominerad. Jag vil skaffa mig det liv jag ar drömt om sedan jag var nio år, och jag ska aldrig sluta kämpa för det.

Anonym sa...

alltså åh vad bra! jag skulle vilja uppleva varenda liten grej som du nämnde! rym med mig?

Anonym sa...

Jag skulle vilja sätta mig på ett tåg, på väg mot ingenstans sedan hoppa av där naturen är sådär vacker så man får lite ont i bröstet. Sedan ska jag bjuda med alla i tågvagnen och bjuda dem på grillat, sen lägga mig under den stjärnklara himlen med någon söt pojke med ovårdat hår, låta han smeka mig mjukt på hjässan och räkna stjärnorna tillsammans.

Åka till London och gå in på någon rökfylld pub och be om en pint med öl.

Röka cigaretter och dricka latte på något café i Paris, sedan fråga en pojke med rufsigt hår och färgfläckiga kläder om ett par kyssar.

li sa...

många av de sakerna du nämnde här ovan är nog det jag också drömmer om. men att gå på en the hives konsert och få bandmedlemmarna, prata med dem och kanske till och med bo med dem vore ju helt fantastiskt. att se mina homosexuella vänner träffa sin tonårskärlek och acceptera sin läggning helt vore också en fantastisk syn att se.

att ha ett fint konditori i paris, ta bilder jag alltid velat kunna ta, och att bo på ett moln har jag också alltid drömt om (även om det där med moln är ganska svårt.. men man skall aldrig sluta drömma! även om det är svårt!) som Bob Hansson sa: "Det enda du är skyldig dina drömmar är att tro på dem."

Nathalie sa...

Din blogg och tumblr är så fina!
Jag tänker otroligt lite på framtiden, största drömmen är nog att bli författare eller illustratör. Sen vill jag vara kär mest hela tiden och umgås med mina fina vänner. Jag vet inte... I maj (när jag fyller 18) eller senare ska jag tatuera mig!

Anonym sa...

att killen jag älskar ska pussa mig och säga "du är så fin, jag tor jag är kär". Men det kommer aldrig hända.

Sara V. L. sa...

Åka till Australien och möta min ungdomskärlek, han jag bara vet förnamnet på. Bli fotad av en underbar pojke med smala ben och långt hår i en park för att sedan bara kollapsa i skratt över hur fåniga vi är som alltid vetat att vi var menade för varandra. Köpa 300 ljus och tända allihopa i ettan bara jag får plats i och lyssna på mjuk pianosång under den pälsigaste pläden tillsammans med mig själv, och bara mig själv, och upptäcka att grannen tvärsöver står på sin balkong och tittar på mitt liv och har gjort det varje kväll i flera veckor. Allt för att beundra.
Jag drömmer inte stort men lite romantik skadar ingen. Såklart, drömmarna blir vad man gör dem till.