torsdag 17 november 2011

en liten lista.


Something you feel strongly about.
Att människor blir kära i andra människor, sedan är resten lite smått none of your business.A book you love.
Egentligen finner jag det otroligt tråkigt med läsning. Men efter att ha läst Tim Burtons bok "The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories" fick jag för första gången en förståelse för vad folk pratar om när dom blir som förlorade i bokens värld. Detta, även om Tims bok bara är fylld av små dikter och kortare noveller. Men jag tycker nog det räknas, definitivt.


Bullet your whole day.
När det blir en salig blandning av ett tomt kylskåp, orena kläder, den risigaste frisyren, sena bussar, saknaden efter finaste pojken, den tunnaste plånboken och ett par alldeles för trötta ögon med en möjlig touch av huvudvärk. Japp, så skulle det nog kunna förklaras bäst.


What you ate today.
Har en dålig vana av att äta lite dåligt, mest för att "jag tar något sen" eller att det kanske inte finns något att förtära just på den platsen jag är. Och idag har det varit lite så. Blev två skinkmackor till frukost och ett glas mjölk. Därefter hoppades jag innerligt på att mitt konto inte var helt toktomt då jag stod i konsumkassan vid 18-tiden med ett bröd och en apelsin. Tur för mig fanns det några riksdaler kvar att spendera. Och slutligen två skinkmackor till, med en kopp te, vid 21-tiden. Japp, matvanor måste jag träna på.


Put your music player on shuffle and write down the first ten songs that play.
Silver Stallion med Cat Power, Crush On You med Bruce Springsteen & The E Street Band, One Fine Day med The Chiffons, Vart Jag Mig I Världen Vänder med Den Svenska Björnstammen,Det Snurrar I Min Skalle med Familjen, Pale Blue Eyes med The Velvet Underground, Me And Bobby McGee med Janis Joplin, Lucille med Little Richard, I Get Along Without You Very Wellmed Chet Baker, This Is A Man's World med James Brown.


The importance of family according to you.
För mig har familjen alltid varit bland det viktigaste i livet. Det är dom du ska kunna komma hem till för att bara gråta ut alla sorger du kanske gömmer bakom hjärtat eller skratta tillsammans med när du varit med om den sortens lycka man bara hör om på film. Det är dom som helt automatiskt kommer älska dig rakt igenom oavsett vilka snesteg du kanske råkar ta dig för. Vilka som ingår i ens egna familj är upp till var och en men det är mycket tack vare dom som du förhoppningsvis vågar släppa på allt inför och bara vara den du egentligen är.


Your opinion about your body and how comfortable you are with it.
Egentligen vill man skriva rakt upp och ner hur tokigt jävla säker man är på sin kropp, hur man aldrig känt sig för smal eller för stor och hur man nästan drar ner alla löpsedlar som dagligen präglas av "dom senaste viktminskningsknepen" eftersom alla redan är hur jävla vackra som helst. Men, om hela sanningen nu skall plockas fram, så är jag inte riktigt lika säker som jag kanske önskar. Förr var det värre dock. Jag såg mig alltid som alldeles för stor så fort en spegel stod framför mig. Jag såg tjocka lår, en rumpa som behövdes bli gömd under stora långa tröjor och en mage som jag lovade att platta ner med dagliga situps och kanske inte lika mycket godis än önskat. Förra sommaren vågade jag till och med testa på en bantningskur under tre veckor som egentligen gick alldeles strålande, fram tills jag började äta som vanligt.

Jag skulle ljuga helt om jag började svära på hur varenda monstertanke kring min kropp försvunnit för gott. För visst finns det kvar några på dom listigaste av gömställen. Men som sagt, dom är ganska så få. Detta är egentligen bara tack vare Linus, och lite mig själv som faktiskt vågat tro på allt han säger. Så tack Linus, tack mig själv. Och ja, jag antar att jag gillar mina godispåsar, glassar, nutellaburkar och den dagliga dosen av kaffe utan att bege mig till gymmet eller ut på någon löprunda. Dock står jag, som jag alltid gjort, fast vid att varenda filur där ute är hur jävla gorgeous som helst. Så kvar att förstå är väl bara jag och min egna figur till hundra procent. Ska nog inte vara så svårt.


Something you always think "what if" about.
Tänk om mitt liv inte slutar så vidare värst märkvärdigt...


A movie you love.
The Deer Hunter. Helt jävla fantastisk.

Your fears.
Att inte lyckas med mina livsdrömmar, att växa upp för fort och att dö alldeles själv. Egentligen att dö överhuvudtaget men det går nog inte att skippa lika enkelt.

How you hope your future will be.
Lycklig. Egentligen allt som behövs. Resten löser sig förhoppningsvis.


Something that you miss.
Alla första dagar och veckor med Linus då jag först blev kär i honom.


A quote you try to live by.
"Once you meet someone, you never really forget them" - Spirited Away


Your favorite TV show.
Jag gjorde ett inlägg om mina favoriter från tv-rutan precis här. Dock har jag just nu nördat mig igenom två säsonger av Parenthood och jag är helt tokigt fast. Började idag på säsong tre där det hittils bara finns ett tiotal avsnitt.


Number of followers you've got.
76 via bloglovin och 10 via blogger. Sammanlagt har jag 86 filurer som jag helst av allt skulle vilja krama om och egentligen lära känna. Dom känns bra. Ni känns så himla bra. Fett mycket highfives till er! Dear followers, we've done good.

1 kommentar:

Linnéa sa...

Sicken fin lista Amanda! Sådär som du känner med att du saknar att vara alldeles nykär och vara full av pirr och spänning och inte riktigt veta om man får pussa på honom nu, så kan jag också känna ibland. Men sen kommer jag på mig själv med att det är en jättedum tanke. För vad är bättre än att få pussa på sin pojke när man vill?

Får man tjuva listan om man en dag känner att man har svar på alla dess frågor?