torsdag 16 september 2010

The Soundtrack of My Life.

Hittade en himla rolig utmaning: The Soundtrack of My Life. Och ja, det gällde att finna sitt livs soundtrack. Och för er som vill testa, börja med att göra en enda fet lista av alla era låtar (på er spotify, iTunes, Winapm, Windows Media Player, iPod eller något helt annat). Sen är det viktigt att ni sätter låtarna på "Shuffle" så klart. Och när ni klickat igång den, följer ni bara listan här under. Och, om ni gör ert egna Soundtrack så kan ni väl säga till. Kommentera eller så. Annars går jag bara och är så himla nyfiken...

The Soundtrack of My Life:
Opening Credits: How Long Has This Been Going On - Chet Baker.
Här kände jag "Jisses vilken mysig film mitt liv kommer bli". Känns bra att börja spektaklet med en precis lagomt skrapig gammal jazzlåt.

Waking Up: You've Really Got A Hold On Me - The Miracles.
Först skrattade jag till. Skulle själv inte valt den här som "Waking Up-song". Men efter ett tags lyssnande, såg jag händelsen framför mig, och kände att det passade ganska okej ändå.

First Day At School: Utan Dina Andetag - Kent.
"OH NO", kände jag. Varför just den? Vad är det i den här låten som passar med händelsen "First Day At School"? Jag menar, ta det inte fel. Jag älskar Kent. Jag smått avgudar låten. Men håll med om att något måste gått snett. Men fuskar, det gör jag inte.

Falling In Love: Can the Can - Suzi Quatro.
Här har jag nog inte så mycket att säga. Kanske kan det vara lite gulligt ändå? Låter mer som att jag blir kär i skolans absolut snyggaste snubbe, med svart rockabillyhår och svart skinnjacka. Låter som att jag ser honom för första gången och att han går i slow-motion. Låter som att han tittar på mig för första gången och ger ifrån sig ett riktigt cheesy-leende. Och det låter som att jag blir blixtkär vid 0.47.

Fight Song: It's Only You - Salem Al Fakir.
Inga kommentarer. Kan bara skratta. Vad tusan blir det här för fight scen?

Breaking Up: And It Stoned Me - Van Morrison.
Ganska passande, ändå. Hjälp så sorglig låten blev nu.

Prom: Get On The Good Foot, Pt. 1 - James Brown.
Måste vara en himla rolig bal om James Brown spelas. Detta gillar jag.

Life: C'est à s'aimer que le temps passe - Juliette Gréco.
Intressant... Måste nog fundera lite till över vad jag tycker om det här låtvalet... Det kanske kan funka om det spelas någon sorts snabbvisning av mitt liv. Kanske.

Making Babies: The Man Who Sold The World.
Haha, wow! Nirvana alltså. Ja, men varför inte. Det är ju en urtjusig låt. Dock inte någon deras bästa. Fast det kanske var tur. Vet inte vad jag hade tyckt om ifall den skrikande "Rape Me" hamnade på den här delen av listan?

Mental Breakdown: Jizz In My Pants - The Lonely Island.
... HAHAHAHA! Vilket jäkla breakdown det måste vara.

Flashback: Stompin At The Savoy - Judy Garland.
ÅH. Hur fin flashback-del borde inte jag ha, om den här låten spelas?

Getting Back Together: Sh-Boom - The Crew-Cuts.
Alltså, tänk er. Hur sött vore det inte? Lyssna bara på låten. Jisses. NOW WE'RE TALKIN' BOUT SOME REAL LOVE, FOLKS.

Wedding: Twist And Shout - The Mamas And The Papas.
Antingen spelas den när jag vandrar in i kyrkan, eller så spelas den som "Brudparets första vals"-låt. Har inte bestämt mig. Men måste säga att jag gillar valet.

Birth Of Child: Aquarius - Hair Soundtrack.
Alltså, vilken jäkla heder att komma till världen, under en låt som denna! Jäklar. Blir ruskigt avundsjuk på mitt filmbarn. Fast kommer vara värdens bästa filmmamma ändå. Jobba bort avundsjukan. Och lära henne/honom att avguda låtens film.

Final Battle: Sweet Disposition - The Temper Trap.
Ja, men jo. Lite komiskt ändå. Borde vara någon låt med lite mer... sting i sig. Lite argare. Lite allvarligare. Men det är trots allt en 7helsikes bra låt. Så jag tar gärna emot den med öppna armar.

Death Scene: I Am The Cosmo - Chris Bell.
Hör bara. Jäklar. Det var ändå passande. Tror att jag, i filmen, dör med heder. Att jag är nöjd med livet. Modig och glad. Vet vad som väntar mig. Så känns det.

Funeral Song: Summer Rain - Anna Ternheim.
Sorgligt. Stackars släkt. Längst fram ligger jag, död och kall. Och mitt sista tagna foto står på bordet lite längre fram. Och så spelas den här låten, och alla gråter. Fast, den är lagom sorglig. Inte för mycket. Det känns bra. Lite som jag vill ha det, på min riktiga begravning (om 90 år, minst)

End Credits: Let It Bleed - The Rolling Stones.
Yes. Tack! Filmen avslutas med en riktig höjdarstrof. Jag är nöjd.

1 kommentar:

Anonym sa...

HEJ AMANDA!