tisdag 5 april 2011

när listor blir favoriter.


Musik för dagar på golvet
en ganska så ny lista men ack vad sönderspelad. varje gång jag hör dom absolut första tonerna i maybe med janis joplin så är det precis som om jag förbereder mig för magi. sedan kommer dom storslagna blåsinstrumenten och jag vet att det är min bästa lista.


När man åker tåg runt europa för bara några inlägg sedan så skrev jag om hur gärna jag vill packa tandborsten och dra på mig mina skönaste dojor för att lösa in min första tågbiljett som mot starten på mitt alldeles drömliknande tågluffaräventyr. så jag pusslade ihop en lista som passar för allt som kan ske längst tågrälsarna.


Ska vi peppa för våren tillsammans? behövs nog ingen direkt närmare förklaring. för nu är det vår och det är precis den här musiken som behöver spelas i öronen när solen värmer ryggen och man känner att man faktiskt kan ta av sig jackan och lägga den i cykelkorgen


Grabbarna som vet allt om kärlek här har vi helt enkelt min egna lilla samling fylld av det bästa inom kärleksförklaringar från alla våra favoritmän. om man vill ha någon så finns all inspiration i hur man får den där vackra filuren just precis i den här listan. rena rama guldgruvan. rena rama kärleksmagin.


Nitton år och jävligt glad den tredje mars blev jag nitton år och såg till att fira det lite extra på spotify. en sprillans ny lista stod på tur och det här var vad jag fick ihop.


När man sover mitt under månen jag vet att jag nämnde 'magi' vid beskrivningen på min första lista men jag tänker ändå göra det igen. jag vet inte hur många av er som känner till det isländska bandet sigur ros. listans första låt, hoppipolla, är ren magi och beskriver verkligen hur det känns att kanske hittat den där perfekta platsen mitt under månen. därefter följer liknande verk som herr månfarbror säkert uppskattar lika mycket. listan är fortfarande under påfyllning.


Flipped Soundtrack här följer ett soundtrack till en av mina favoritfilmer. skrev lite om inlägget här och jag är fortfarande frälst av vad rob reiner lyckas skapa. åh det är bara så vackert genom varenda liten minut. se den.


The boat that rocked listan gjordes av min goda vän Sofia och håller även den ett soundtrack till en av mina favoritfilmer. här finner man en blandning av allt man någonsin kommer leta efter. det är bara så helt enkelt. så se till att spara undan den på ett säkert ställe.


I parken och det luktar jordgubbar alla ni som läser allas kära Elsas blogg vet att hon tipsade om just precis den här skivan. jag gjorde som säkert många andra, sparade undan den och började drömma om somriga dagar i någon vacker park där man sitter med sina bästa vänner och flera paket svenska jordgubbar. snart är vi där.


söndag och det regnar alla ramlar vi ibland över dagar som känns lite gråare än andra. söndagar brukar sägas vara en sån dag fast det kan ju lika gärna vara en torsdag. jag tycker nog inte att en grå dag behöver vara dålig. den kan vara tråkig, absolut. men med rätt verktyg så kan det ändå förvandlas till riktigt lugn och skön, även om tråkigheten aldrig riktigt lämnar.


Amelie From Montmartre även här finns en lista som är fylld av en favoritfilms soundtrack. många av er har självklart hört hela soundtracket i omgångar. men jag ville ändå skriva med den på listan. jag tokälskar hur man aldrig riktigt lär sig låtarnas namn men ändå vet precis på första tonen eller instrumentslaget hur hela låten går. min favorit är nog soir de fête för den låtens början låter som en blandning av barn, en skrivmaskin, den skrynkligaste mannen och doften av en himla bra dag.


50 minuter kärlek, bara till dig min kärlekslista. den är egentligen 54 minuter men jag tror att den där nollan gör titeln lite tjusigare. här finns helt enkelt nästan en timme kärlek som vem som helst borde få en del av. varsågod vet ja. roffa åt dig bara.


När pengarna gått till en mustang någon gång i mitt liv så ska jag äga en mustang (en firebird om man ska vara petnoga). den ska vara gammal, lite halvrostig och alldeles vackert sliten i färgen. och i den ska jag rulla omkring på gatorna och lyssna på egengjorda blandband.


Bästa kvällen i mitt liv kent kommer alltid finnas som ett rejält gäng favoriter hos mig. jag har aldrig känt mig så påverkad av musik som jag gjorde när jag såg dom för första gången i mitt, då, artonåriga liv. det var på arvikafestivalen och mina knän vek sig, mjuka som kuddar, under Utan Dina Andetag. om ni inte förstår, ja men då är det så. men åh vad jag önskar att ni alla skulle få känna lite på känslan.

4 kommentarer:

Evelina sa...

sv: alltså, både ja och nej. min farbror var förlovad med en tjej i början på 90-talet, sen gjorde dom slut och hon började plugga i Sevilla, träffade en spanjor, gifte sig och fick tre barn. min farbror dog när hon precis träffat sin man och vi tog upp kontakten, hon är som en syster med en fantastisk familj! så jag har varit hos henne några veckor på somrarna och passat barn. :)

Moa sa...

Åh vilka fantastiska listor! Tack så mycket. Här får du några av mig som tack för att jag fick några nya av dig! Kram

Plusgrader - Vår 2011: http://open.spotify.com/user/moaoffrell/playlist/2lfCdMWmPT39cN6CjQsWmP

I'm drunk and you're still ugly (dansmusik): http://open.spotify.com/user/moaoffrell/playlist/2Qrp2vTtbusqk5EImEVG0E

Dåliga vanor: http://open.spotify.com/user/moaoffrell/playlist/2M0lInsnkKAHZMBa2XgyrP

Jag har (inte) varit i alla städer: http://open.spotify.com/user/moaoffrell/playlist/6gEqrlgHGWrtviNhrp14RT

Mira sa...

Hej. Det är inte ofta jag kommenterar i bloggar men jag kände att jag bara var tvungen. Jag fullkomligt ÄLSKAR sättet du komponerar ihop ord som blir till fantastiska meningar. Och bilderna och innehållet, eller ja. hela stämningen på din blogg. En aningens luddig kommentar blev det nu, men jag vill bara få ur mig det.

Ha en fantastiskt fin torsdag!

/M

fanny sa...

OMG jag älskar diig! Tack tack taaack för the boat that rocked listan!! har filat på en likadan skitlänge, men inte riktigt orkat. Nu har jag den. Thank youu!