tisdag 12 april 2011

om er.

Inlägget är basserat på kommentarer från det här inlägget.
Hej, kära läsare. Ni har alla fina namn och er ålder ligger mellan 13 år och 20 år vilket betyder att ni alla hunnit bli ungdomar. Majoriteten av er har aldrig träffat mig. Om vi har tur så kanske vi valsar förbi varandra på någon fin festival i sommar eller så? Många av er har lyckats hitta mig genom andra bloggar, facebook och love is a letter sent thousands of times. Men vissa av er har bara råkat ramla in utan någon vidare förklaring. Ganska spännande!


Ni tycker om aprilhimlen, sommarregn, frukostar, fina strumpor, randiga tröjor, Nutella, när allt grus försvinner på gatorna tillsammans med vintern, sommarkonserter med Lars Winnerbäck, när bilder är så fina att man måste hålla andan för en stund, en favoritpojke som luktar på en, havet, att gå barfota, djur, väder, loppisar, smörig indiepop, sommarregn, leverfläckar, moralkakor, när främlingar får en att inse något viktigt som aldrig tidigare funnits i ens tankar, hemkänslan, hunden, vår, bacon, musik, mat, män, när vita gardiner fladdrar med vinden från ett öppet fönster, kaffe på eftermiddagen, kaniner, att skriva, att drömma, pirret i magen som kommer från människor som får en att må bra, skådespel, att stanna i badkaret tills vattnet blivit ljummet, matlagning till den bästa vännen, gitarren, kamraterna och den fina hemstaden.


Ni tycker om att läsa om filmerna jag ser, om mina drömmar och om min syn på hela livet. Ni tycker om när jag skriver om kärlek och mitt egna vardagliga liv. Ni tycker om när jag lägger upp bilder som jag hittar och när jag skriver om annorlunda saker som tar ett hårt tag om hjärtat (som inlägget om den här valen). Men mest tycker ni om helheten - att det är varierat och fint - och allt random nonsens. Men några av er skulle vilja se lite mer av mig och fler bilder från min vardag, till exempel mina frukostar. Ska försöka bli bättre på det där!


Just nu längtar ni väldigt mycket efter att få lägga huvudet på pojkvännens bröst och kolla på Harry Potter, att äntligen få bli vuxen, att inte sova ensam, efter solen och koltrasten. Ni längtar efter att få göra fina resor som ligger planerade, efter jobb, vänner på andra ställen, er lägenhet och att gå till stadens brygga med folk som gör er glad. Ni längtar efter att få pussa någon på morgonen, efter körkort, efter Emmabodafestivalen och efter en hand att hålla i.


Det som är finast för just er är lycka, vänner och den första grillkvällen när man inte gör något annat än att lyssna på bra musik, dricka cider och skratta. Och att komma hem igen efter en fantastisk resa och faktiskt inse att hemma är bäst även om man alltid längtar bort. Även ohämmad entusiasm, riktig rånörderi utan skam, att bara få vara med någon, människor som är snälla mot varandra, kärlek, franska, klänningar, världen, iskaffe, balettskor, juni och havet.


Ni lyckas må som allra bäst under festivaler och konserter, med fint umgänge, när er pojke kramar om er, under lata dagar på bryggan i solen med pizza, saft och öl. Ni lyckas må som allra bäst under förfester och korridorsfester, efterfester och när ni dansar riktigt mycket på krogen, när man stöter på nyfunna bekanta, bakispizza, när problem som tyngt ner axlarna lyckas lösa sig, när ni träffar vänner som ni tycker så mycket om, när ni får fina sms, er tjusiga mamma och era fina spanjorer. Ni lyckas må som allra bäst bland djur, fint väder och loppisar, när ni får rikligt med sömn, när solen skiner riktigt bra och när ni träffar er familj. Och slutligen, ni lyckas må som allra bäst när ni skrattar på riktigt, ifrån hjärtat.

4 kommentarer:

elisesophie sa...

åå <3

HelenaFaktiskt sa...

wow som en dikt nästan men den är från allihopa tillsammans. fint

Moa sa...

sv: Nämen åh vad tjusigt att du gillade de! Puss på dig!

parvin sa...

åh vad jag älskar din tumblr och din blogg, har följt din tumblr hur länge som helst och det är just den jag går in på när ja vill bli kär. kisses