lördag 27 november 2010

fina texter som hittats.

"hur kan jag säga om din röst är vacker. jag vet bara att den genomtränger mig och kommer mig att darra som ett löv och trasar sönder mig och spränger mig. vad vet jag om din hud och dina lemmar. det bara skakar mig att dom är dina, så att för mig finns det ingen sömn och vila tills dom är mina"
karin boye.

"jag vill gärna stå på gatan här och frysa, för att se två fönster på en gavel lysa. den som bor där inne är mig mycket kär. jag blir sjuk i hjärtat när det lyser där. jag vill gå till hörnet, jag vill långsamt vända, så att jag får se dig skymta fram kanhända. att du är så nära... varför står jag här. jag blir sjuk i hjärtat när det lyser där"
karin boye.

"säg till om jag stör, sade han när han steg in, så går jag med detsamma. du inte bara stör, svarade jag. du rubbar hela min existens, välkommen"
eeva kilpi.

"in an effort to get people to look into each others eyes more, the government has decided to allot each person exactly one hundred and sixty-seven words, per day. when the phone rings, i put it to my ear without saying hello. in the restaurant i point at the chicken noodle soup. i'm adjusting well to the new way. late at night, i call my long-distance lover and proudly say "i only used fifty-nine today. i saved the rest for you. when she doesn't respond, i know she's used up all her words, so i slowly whisper i love you, thirty-two and a third time. after that, we just sit on the line and listen to each other breathe..."
the quiet world av jeffrey mcdaniel.

"i heard of a guy that put nicotine patches on his girlfriend whenever they slept together. that way she became addicted to sleeping next to him"
okänd.

"whenever a stranger stand by me, or passes, i wonder what's on their mind. and when they walk awat, i secretly miss them"
okänd.

"jag är absolut ingen klassisk skönhet och inte speciellt snygg egentligen. jag äger inga av dom dragen som klassas som "klassisk skönhet". men så länge man sträcker på ryggen och ler ofta, så tycker dom flesta att man är söt ändå. så gör det. tänk inte att någon annan skulle vara bättre än dig. det stämmer oftast inte"
sandra beijer.

"det kryllar inte av sådana människor som man skulle kunna ha den där direktkontakten med. där bara ett ögonkast är en ståvajer av darrning. sådana människor är slumpspridda i längden i tid. och på tvären i världen. kanske hade någon det som sitt livs projekt att söka efter dig. fast för tidigt. eller för sent. och på en alldeles för avsides plats, från dina fötter räknat. och du sitter där, på en gulmålad stol i ett ensligt hemman i kanten av ett kallhygge. det kanske finns en sju, åtta stycken för dig lämpade människor som just nu springer upp och ner i ekande trappuppgångar med varsin tomma kaffekopp och inte skulle kunna tänka sig att låna veteströ av någon annan än dig"
sådana människor ur vem behöver busschauffören av solja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Karin Boye läste jag också som ung och just de två var jag helt förälskad i, kunde inte få nog av hennes underbara texter. Edith Södergran var även hon en av mina favisar. Kram till dej mitt hjärta! Alla texterna var så fiina!
mormor