onsdag 16 mars 2011

en liten lista som jag fann mig.

ett årtionde du skulle vilja uppleva:

Det brukar vara en blandning mellan 1950 till 1960 till 1970, men det slutar alltid med att jag säger 1970. Vilken musik och vilken miljö. Vilka bilar och vilka frisyrer. Men idag, vänner. Idag ska jag vara med exakt. 1969. The Woodstock Festival. Dit skulle jag ta mig om jag kunde.

En superkraft du skulle vilja besitta:

Det känns som ett så vanligt svar men jag skulle verkligen vilja kunna andas under vatten. Andas och stanna under ytan precis hur länge jag än skulle vilja. Jag har alltid tyckt om att spendera några långa sekunder bland havssaltet och fiskarna. Även på badhuset är det roligt att ta tag om näsan, spara så mycket luft det bara går i lungorna, och simma ner mot bottnen. Det är ju en helt annan värld. Tänk vad mäktigt det måste vara att kunna leva i två världar under samma liv.

Bästa egenskapen hos dig:

Att jag är en ren optimist och drömmare. Jag tycker om det. Allt känns liksom så himla lätt då. Precis allting. Och man känner sig mycket gladare också. Jag ser fram emot att uppleva alla äventyr som väntar mig.

Sämsta egenskapen hos dig:

Att jag nästan lever efter tanken "det ordnar sig". Förstå mig inte fel nu. Jag var ganska så nära på att skriva upp det här under "Bästa egenskapen hos dig". För oftast så ordnar sig allting relativt snabbt och väldigt bra. Men ibland blir det inte någon direkt skillnad och det är dom gångerna som man lär sig att "det ordnar sig" oftast missbrukas av lathetsspöken som gärna vill förstöra lite.

Det vackraste djuret i världen:

Rådjur skulle jag tro. Dom ser så himla snälla ut. Och det ser nästan ut som att deras ben skulle kunna gå av när som helst. Så man vill ju liksom hålla lite extra koll på dom (och kanske lägga fram bandaget i skåpet om dom någon dag skulle komma haltandes). Dom äter ungefär allt; äpplen, knäckebröd, potatisskal och nachoschips. Så det är himla lätt att hjälpa dom bli mätta. Och dom ger oss så fina spår i snön att titta på när man går till bussen på morgonen.

Din drömbostad:
Jag tror att en blandning av det allra bästa skulle passa mig perfekt. Ni är alla välkomna på inflyttningskalas när jag hittar den. Min drömbostad. För hittas, det ska den.

Finaste namnet:


Just nu tycker jag om Konrad lite extra mycket. Annars finns Leopold, Romeo, Viggo, Alfons, Melker och Felix ganska så nära hjärtat också. Bara pojknamn. Är så dålig på att ha flicknamn som favoriter.

Finaste frisyren:Jag gillar magiska små blandningar av sovfrisyrer och frisyrer man inte behövt göra i ordning för att dom ska vara fina. En blandning av rufs, vågor, halvlockiga saker och kanske någon fläta vid sidan om. En knut mitt på huvudet är också fint. Fast det ingår liksom i "att inte behöva göra något speciellt och fortfarande rocka sockorna av alla"-frisyrerna.

Favoritkroppsdel:

Folk har fått för sig att fötter är "kroppens äckligaste del". Oftast beror det på att fötter antingen svettas eller är fula. Jag har aldrig förstått mig på den där anklagelsen. Fötter är jättebra. Dina fötter är jättebra. Med dina fötter kan du hålla takten till låten som just sattes på. Med dina fötter kan du känna om vattnet i sjön är nog varmt för årets första bad. Med dina fötter kan du nudda lite i pojken eller flickan du tycker extra mycket om. Fast i smyg så klart (det är då det är som mest spännande). Med dina fötter kan du känna riktigt ordentligt efter jord, sand, nylagd asfalt, berg, lera, gräs och mossa. Nästan som att bli ett med marken, du vet. Och du kan, med dina fötter, ta dig till världens alla platser där universums vackraste och galnaste äventyr tar sin början.

Det mest fascinerande du vet:

Att man kan finna allt så galet mycket vackra ting i bara vardagen. Att du faktiskt kan gå längst en gata och hitta 92393771992038 saker som du plötsligt känner lite extra för. Bara man tittar för att se det fina. Inte bara tittar, ser, vänder tillbaka huvudet, fortsätter gå, tänker "onödigt" och sen glömmer det helt och hållet.

Din drömpojke beskriven med tre ord:

Tycker inte att tre ord beskriver saker och ting lika bra som tre betydelser gör. Då får man skriva lite mer, bara det fortfarande är (i det här fallet) tre olika: Han är gladast i stan. Han tycker om att lata sig på helger utan att göra någonting. Och han tycker om att kramas.

En typisk bild som bara är så där fruktansvärt fin utan att man riktigt vet varför:

Även om späckhuggare är farliga så är dom så himla vackra. Tror det kan ha något att göra med uppväxten tillsammans med Rädda Willy-filmerna.

Listan hittade jag hos Hanna som i sin tur hittade den hos Pauline och som i sin tur hittade den hos någon annan garanterat trevlig varelse. Roffa åt dig listan vetja. Men visa mig bara sen, för jag blir så himla nyfiken.

9 kommentarer:

Sara sa...

Åh Amanda, jag älskar verkligen din blogg!

jennifer sa...

jag bara älskar sista frisyrbilden! vill bara ta håret och göra en peruk av det och sätta det på mitt huvud! perfekt! sen älskar jag listan btw.

ellen sa...

åh vad vilken bra lista, med minst lika bra och fina svar!

eidetik sa...

åh, superbra lista! jag gjorde den också:

http://eidetik.blogg.se/2011/march/en-lista.html

ylva sa...

älskar din blogg, älskar

Ardasus sa...

Blev inspirerad och gjorde en jag med :)

Sara sa...

Skulle också vilja gå på woodstock. Tänk Hendrix live!!!

kajsa sa...

åh, en sån fin lista.

Josefine sa...

Din blogg är riktigt, riktigt fin.