söndag 27 mars 2011

kommentar från anonym.

Hej! Jag har en liten fråga till dig. Du verkar typ vara drottningen av gif-bilder. Jag tycker verkligen att det är superfint! Nu är det såhär. Att jag har gjort en del gif-bilder i photoshop, men när jag ska ladda upp dem på min blogg blir det bara stillbilder. Jag vet att jag har rätt format och att min blogg kan hantera gif's. Vad tusan är det som går fel? Supertacksam för svar! (Din blogg är jättefin och otroligt inspirerande!) Kram!

Först och främst - gigantiskt mycket med tack för att du kallar mig "drottningen av gif-bilder" (och självklart för att du verkar tycka om min blogg). Det var det gulligaste någonsin! Jag skulle jättegärna vilja hjälpa dig, men jag har faktiskt ingen aning om vad det är som gått fel för dig. Kanske du blir lite smått besviken nu, men jag får nog ta chansen. Jag gör inte mina gif-bilder själv. Jag använder enbart tumblr. Det är verkligen en alldeles magisk plats där man kan hitta precis allt! Jag kan inget om egengjorda gif-bilder. Kanske om du försöker googla dig fram?

Förlåt för lite halvdåligt svar men jag hoppas att det löser sig! För gif-bilder gör vardagen så himla mycket roligare faktiskt. Du ska få en egen gif av mig, eftersom jag inte kunde hjälpa dig så särskilt mycket. Den kommer från inspelningen av den nyare och animerade filmen Rango. Tjusigt, eller hur? Kramar!

UPDATE: Du kära anonyma läsare. Om du kikar i kommentarerna till det här inlägget så har eidetik försökt att hjälpa dig. Ta och läs det så kanske det blir rätt. Bra hjälpt, eidetik.

3 kommentarer:

Anonym sa...

bara johnny som ens klarar av att vara snygg i den gångstilen. HUR GÖR HAN MANDERS HUUUUUUR GÖR HAN

eidetik sa...

Nu är inte jag någon gif-expert heller, men ibland när jag laddar upp gifs så blir det stillbilder och då beror det på att man har laddat upp med för liten storlek. Så om man använder blogg.se, som jag gör, och har en bild med storleken 375x250 och laddar upp den till bloggen och sen ska välja bredd i rullisten så måste man välja en bredd som är större än bilden (i det här fallet ska man välja 400). Om man väljer för liten bredd så minskar bloggportalen på bilden och då rör den sig inte. När det gäller gifbilder så brukar jag alltid välja maxbredden i rullisten så man slipper tänka så mycket...

Haha, jag hoppas att jag förklarade det så att det går att förstå nu :)

Anonym sa...

Tack kära ni! Jättegulligt! (Jag fick ett helt eget inlägg, woho!)

Tack igen. Jag ska genast prova! :)