lördag 5 mars 2011

never let me go.Har precis sett klart på Never Let Me Go, byggd på en bok av Kazuo Ishiguro. Den handlar om Kathy, Tommy och Ruth som tillsammans växer upp på en, till synes utåt, idyllisk och vacker internatskola i Storbrittanien under 70-talet. Barnen på skolan hålls i hårda tyglar, deras hälsa övervakas dygnet runt och dom får höra skräckhistorier om vad som kan hända om dom någonsin skulle kliva över staketet och försöka ta sig ut i omvärlden. Senare i livet får dom vet att dom alla är kloner som tagits fram för att kunna donera sina organ till befolkningen.

Fotot i filmen är extremt vackert och skådespelarna är nästan magiska under vissa scener. Filmen är fylld av kärlek, sorg, hat och... ja, egentligen alla känslor som finns faktiskt. En väldigt bra film, dock svår att förstå under vissa bitar. Men efter några google-sökningar på recensioner och liknande känner jag att jag har dunderkoll på Kathy, Tommy och Ruths historia.

Kan bara försöka uppmana dig att se den. Du kommer tycka om den.
ps för den nyfikna så finns trailern här. Så här i efterhand ryser hela jag när jag kollar på den. Nu ska jag sätta igång The King's Speech.

1 kommentar:

sunshine sa...

jag har länge undrat om jag ska se filmen. läste boken för ett tag sedan o uppskattade den men undrar om filmen kan nå upp till en egna bilder...? :)